Competentie Thermometer

De Competentie Thermometer is ontstaan uit een fusie tussen een onderwijsadvies organisatie en een internetbedrijf. Dat betekent het beste van twee werelden: inhoudelijke kennis van HRM-professionals, gecombineerd met grafische én technische vernieuwing. We zijn een compacte club van circa tien specialisten. Iedereen heeft een andere achtergrond, samen vormen we een succesvol team. In een paar jaar is ons bedrijf uitgegroeid tot marktleider op het gebied van onderwijsassessments. Naast het opleiden van professionals in het onderwijs tot gecertificeerd assessor nemen we met grote regelmaat assessments af bij leerkrachten, intern begeleiders en (adjunct-)directeuren. Wij kennen de praktijk dus als geen ander.

De Competentie Thermometer is gelanceerd in 2011, maar het idee kwam al jaren eerder op bij de ontwikkelaars. Het afnemen van assessments was namelijk onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. Hoewel er een aantal methodes op de markt was waarmee delen van een assessment afgenomen konden worden, was er geen enkele die deed wat je eigenlijk wilde. In veel gevallen was de methode incompleet, deed de interface pijn aan je ogen, was het afnameproces tijdrovend, zag de assessmentrapportage er niet uit, was het schreeuwend duur of niet wetenschappelijk onderbouwd. Begin 2010 grepen we de kans om met een zelf ontwikkelde methode en een eigen applicatie de markt op z’n kop te zetten. De laatste stap was het bouwen van de applicatie dat ongeveer tien maanden in beslag nam. En uiteraard gaat dat bouwen steeds door….

Het bouwen bleek niet voor niets te zijn geweest. Eind 2011 waren de eerste 30 assessoren opgeleid en werden er tientallen assessments per maand afgenomen. Hoewel we de applicatie constant door ontwikkelen aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, wet- en regelgeving, onze eigen bevindingen en input van klanten en assessoren, is ons doel sinds de oprichting niet veranderd: het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs met behulp van een objectief observatie-instrument.

Enkele statistieken:

  • Het aantal afgenomen assessments: 5000+
  • Het aantal gecertificeerde assessoren: 500+
  • Het aantal schoolbesturen als eindklant: 100+
  • De vormgeving van de bewerkbare assessmentrapportage: 8,3 (waardering door klanten)
  • Psychometrische opbouw van onze assessments: 7,8 (waardering door klanten)
  • Toegevoegde waarde van het afnemen van assessments: 8,2 (waardering door klanten)
  • Ondersteuning via telefoon, e-mail en supportcentrum: 8,1 (waardering door klanten)
Scroll Up