Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

De HAN: cijfers en feiten

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) behoort tot de grootste hogescholen van Nederland. De HAN investeert in modern en kwalitatief onderwijs: we verzorgen vanuit de campussen in Arnhem en Nijmegen voor ruim 32.000 studenten 63 bacheloropleidingen en 18 masters in de varianten voltijd, deeltijd en duaal. Daarnaast biedt de HAN 7 associate degrees en circa 300 cursussen en trainingen aan. Vanuit de 41 lectoraten verzorgen we toegepast onderzoek. Daarnaast richten we ons met advies, nascholing, trainingen en (post-hbo-)opleidingen op bedrijven, instellingen en organisaties.

Professional masters

Professionals krijgen in hun dagelijks werk immers te maken met steeds complexere vraagstukken. Dit is in alle sectoren het geval. Ziekenhuizen moeten over op een doelmatiger wijze van financieren. Zorg moet meer op maat worden aangeboden. Voertuigen moeten lichter en dynamischer zijn maar ook milieuvriendelijker en veiliger. Ondernemingen moeten steeds internationaler opereren.

Carrière

De 18 masters van de HAN bieden academische verdieping en de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen of te specialiseren. Onderwijsprofessionals – van docenten tot schoolleiders – hebben een ruime keuze uit het specifieke aanbod van onderwijsmasters.

Voltijd, deeltijd, duaal

Om deel te kunnen nemen aan een master moet je een hbo-bachelor of wo-diploma hebben en werkzaam zijn en/of relevante werkervaring hebben. De kracht van de HAN-Masters zit hem immers in de directe toepassing van kennis in de praktijk en vice versa. Naast enkele voltijd-masters en de mogelijkheid om vanuit de bachelor direct door te stromen, zijn de meeste masteropleidingen dan ook in deeltijd of duaal.

Hbo-master versus universitaire master

Een professional master is gelijkwaardig aan een universitaire master. Beide mastertrajecten leveren dezelfde internationaal erkende mastertitels van MA of MSc. De weg die leidt tot deze mastertitel verschilt echter tussen beide trajecten.

Welke master past bij jou?

De weg van de professional master past bij personen die gedijen bij een combinatie van leren en werken; van theorie die direct van toepassing is in de praktijk. Veel professional masters worden dan ook in deeltijd (naast het werk) of duaal (in samenwerking met het werk) aangeboden. Een universitaire master is vooral gericht op de wetenschap en wordt meestal in voltijd gevolgd.

De keuze voor een professional of universitaire master is vooral een kwestie van wat de professional wil bereiken. Onderzoek leren inzetten om een bijdrage te leveren aan de innovatie van de eigen beroepspraktijk en eigen professioneel handelen? Of onderzoek leren inzetten vooreigen academische vorming en wetenschappelijke kennis over het eigen vakgebied?

Scroll Up