IPC Nederland

Het International Primary Curriculum (IPC) is een eigentijds curriculum voor het basisonderwijs, waarbij effectief leren centraal staat. Dit internationale onderwijscurriculum wordt in Nederland aangeboden door IPC Nederland, onderdeel van Great Learning Nederland B.V.

IPC Nederland is een lerende organisatie die samen met scholen verder denkt dan enkel het curriculum. IPC-scholen fungeren als onderwijspartner. Om IPC-scholen steeds weer verder te helpen in hun leerontwikkeling, heeft IPC Nederland een aantal ondersteunende diensten en producten ontwikkeld, zo ook een aantal opleidingen. Een schoollidmaatschap bij IPC Nederland is een vereiste om deel te nemen aan de opleidingen.

Op een IPC-school werken leerlingen aan hun zelfvertrouwen en ontdekken ze hun eigen talenten. Ze leren zich verplaatsen in de belevingswereld van hun klasgenootjes en in die van andere mensen. Kinderen leren omgaan met de complexiteit van de 21e eeuw door de combinatie tussen relevante kennis, vaardigheden en inzicht.

Scroll Up