Penta Nova

Penta Nova, Academie voor Schoolleiderschap, is het samenwerkingsverband van zes hogescholen dat sinds 2008 erkende opleidingen voor (toekomstige) leidinggevenden in het onderwijs (po,vo,mbo,hbo) verzorgt. De opleidingen van Penta Nova kenmerken zich door de wisselwerking tussen de praktijk van de (aankomend) leidinggevenden en de theorie.
Belangrijk uitgangspunt in de opleidingen van Penta Nova is het onderzoeksmatige leiderschap in een school met een op onderzoek gerichte cultuur. De schoolleider maakt dan gebruik van de aanwezige data in de school om het onderwijsproces te sturen en te verbeteren met als uiteindelijk doel de resultaten van de leerlingen te verbeteren.

Penta Nova heeft om het onderzoek en de kwaliteit van haar opleidingen te ondersteunen het lectoraat Leiderschap in het onderwijs ingesteld. Dr. Meta Krüger vervult dit lectoraat sinds september 2009 heeft de afgelopen jaren samen met haar Kenniskring van opleiders en schoolleiders onderzoek gedaan naar de onderzoeksmatige schoolleider die het primaire proces in de school verbetert.
De lector levert ook een belangrijke bijdrage aan de (door)ontwikkeling van de opleidingen van Penta Nova. De opleidingen van Penta Nova worden door de cursisten hoog gewaardeerd.

Penta Nova biedt de volgende opleidingen aan:

  • Oriëntatie op management
  • Post hbo opleiding Middenmanagement
  • Post hbo opleiding Schoolleider Basisbekwaam*
  • Post hbo opleiding Schoolleider Vakbekwaam*
  • Master Educational Leadership*
  • Herregistratiemodulen*

Alle opleidingen zijn ook mogelijk als in company opleiding.
*gecertificeerd door Schoolleidersregister PO

Scroll Up