Selecteer een pagina

Thomas More Leiderschapsacademie

De Thomas More leiderschapsacademie is er voor (aspirant) leidinggevenden in het onderwijs die hun vakmanschap willen ontwikkelen en verdiepen.

Leidinggevenden die het verschil maken voor leerlingen
Onze ambitie is om leidinggevenden op te leiden die in de praktijk het verschil weten te maken voor alle leerlingen. Voor ons zijn dat leiders die in ieder geval:

  • hun handelen continu toetsen aan de waarde ervan voor het primaire proces;
  • die mensen stimuleren om hun vakmanschap continue en in verbinding met collega’s te ontwikkelen;
  • die integraal kunnen sturen doordat ze daar de kennis en vaardigheden voor hebben;
  • die een brede en kritische kijk hebben op huidige en toekomstige ontwikkelingen in de omgeving en dat kunnen vertalen naar betekenis voor het onderwijs;
  • die in balans zijn en die de stevigheid hebben om complexe situaties aan te kunnen;
  • die een goede timing hebben wat betreft nabijheid (persoonlijk zijn) en afstand (processen overzien).

We leiden op vanuit de basisveronderstelling dat leidinggevenden in het onderwijs professioneel gedrag vertonen en hun eigen beroepsethiek voortdurend evalueren en ontwikkelen door deze gevraagd en ongevraagd te delen met anderen en daarop te reflecteren.

Onderzoeksmatig en persoonlijk leiderschap

Onze opleidingen, programma’s en maatwerk kennen een stevige basis van kennis en vaardigheden. Op een onderzoeksmatige wijze maken we continu de koppeling met de eigen onderwijspraktijk. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen, kritisch beschouwen en bijstellen van een persoonlijke leiderschapsstijl passend in de huidige en toekomstige onderwijsomgeving. In onze opleidingsfilosofie ontwikkelen professionele en persoonlijke ontwikkeling zich hand in hand.

Wie zijn wij?

De Thomas More Leiderschapsacademie is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Thomas More Hogeschool en Epsedean. We zijn in 2015 gestart met onze opleiding Leidinggeven aan Schoolontwikkeling in Rotterdam. In datzelfde jaar werd deze opleiding na een succesvolle audit gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO. Dit betekent dat de opleiding Leidinggeven aan Schoolontwikkeling I opleidt tot schoolleider/middenmanager op basisbekwaam niveau en onze opleiding Leidinggeven aan Schoolontwikkeling II opleidt tot schoolleider op vakbekwaam niveau.
We bieden verschillende modules voor herregistratie aan voor de thema’s: Persoonlijk leiderschap, Leidinggeven aan verandering, Regie en strategie, Kennis en kwaliteitsontwikkeling en Toekomstgericht onderwijs.
In samenwerking met een opleidingspartners verzorgen we een NVAO geaccrediteerde Master Onderwijsleiderschap.

Onze vaste opleidingsplaatsen zijn Rotterdam en Amsterdam. In Company opleidingen verzorgen we overal in het land. We zijn voortdurend in ontwikkeling en breiden ons aanbod steeds verder uit.
Voor ons actuele aanbod zie www.tm-leiderschapsacademie.nl

Scroll Up