TrueNorth

Wat kan u echt ondersteunen in deze dynamische tijd waar werk, tijd en inzet regelmatig onder druk staan. Leiderschap vele dimensies kent en veel vraagt van het individu.

trueNorth ondersteunt schoolorganisaties en professionals binnen het onderwijs bij het realiseren van effectieve samenwerkingen binnen teams en tussen individuen. Zo ook tussen de school, ouders en andere organisaties. Hierbij plaatsen wij de schoolorganisatie in een bredere context waardoor er ook meer zicht komt op alle invloeden die van belang zijn binnen vraagstukken op de dagelijkse werkvloer. Invloeden die niet altijd direct duidelijk zijn.

Een praktische aanpak vanuit het inzichtelijk maken van de werkwijze, vaststellen van gezamenlijke en individuele doelen en het optimaliseren van het proces richting het te behalen resultaat. Het vinden van de verbinding tussen de organisatiedoelen en de behoeften van individuele mensen, teams en groepen .

Schoolleiders staan dagelijks in de dynamieken tussen de medewerkers binnen de school en erbuiten. Door de dagelijkse hectiek kun je opgaan in dit alles zonder je nog bewust te zijn van wat je nog meer kunt doen en hebt te doen. De tredmolen even stil kunnen zetten vanuit het uitgangspunt dat leiderschap ruimte geeft tot groei. Focus geeft op de doelen die er zijn. En contact samenwerking bevordert en een effectieve communicatie op inhoud, proces, interactie geeft.

Weten wat te doen wanneer het werkproces en de samenwerking stagneert. Hoe je van een ineffectieve communicatie kunt schakelen naar een effectieve communicatie. Een helpende houding kunt faciliteren met oog voor de belemmering. De wortel van een problemen echt kunt analyseren om vervolgens te kunnen werken vanuit de oplossing.

Onder wat we van elkaar zien, observeerbaar gedrag, gaat een hele wereld schuil die we niet zien. Een onderstroom die wel grote invloed heeft op ons dagelijks werk. Vaak ook de aansturing van ineffectiviteit en een bron gemiste kansen en niet ingezet potentieel. De herhalende oude manieren die ooit handig waren en die op dit moment wat anders vragen. Dit met elkaar kunnen kantelen en vanuit je eigen functie ook echt weten hoe je hier invloed op kunt uitoefenen.

Dit alles geeft ook meer eigenaarschap voor ieder lid van de schoolorganisatie. Meer vitaliteit en plezier. En bovenal ruimte voor ieders kwaliteit en versterking van de potentie van de onderlinge verschillen. Belangrijke ingrediënten binnen het werk, zeker wanneer het werk onder druk staat.

Veel vragen die wij krijgen en al jarenlang mee werken, komen terug uit benoemde aandachtspunten. trueNorth ondersteunt en faciliteert het proces van inzicht krijgen, kunnen oefenen met ander gedrag zodat men dit kan integreren binnen het dagelijkse werk. Verbindend leiderschap met oog voor het geheel.

Aanbod:

  • Verbindend & Persoonlijk Leiderschap
  • Systemisch Inzicht in Werkdynamieken
Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 december 2017

Scroll Up