Selecteer een pagina

Aanbod dat 1 deelthema afdekt

Leidinggeven aan je bestuur

Ben jij een ambitieuze schoolleider of opleidingsmanager die graag de school of opleiding verder wil brengen? Loop jij al een tijdje rond met een goed idee voor de vernieuwing van het onderwijs en/of de organisatie? Maar lukt het je niet om op een effectieve manier de benodigde support bij jouw bestuur te krijgen? En wil jij als leidinggevende jouw strategische rol versterken en jouw handelingsvermogen richting het bestuur vergroten? Kom dan naar de masterclass Leidinggeven aan je bestuur.

Bekijk dit aanbod

Het stimuleren van praktijkgericht onderzoek in de school

Binnen elke school spelen complexe vraagstukken die een beroep doen op de onderzoekende houding van schoolleiders, intern begeleiders en leraren. Samen op zoek gaan naar oplossingen zorgt voor een leerrijke ervaring en leidt tot verbetering en vernieuwing. Deze nieuwe tweedaagse masterclass geeft leidinggevenden inzicht in het stimuleren van praktijkgericht onderzoek in de school.

Bekijk dit aanbod

Onderzoek in organisaties

Je wilt je kennis over onderzoeksmethodes binnen een organisatie verbreden en/of verdiepen. Je wilt ook graag meer weten over begrippen die een centrale rol spelen bij onderzoek. Literatuur wil je efficiƫnt selecteren en bovendien kritisch kunnen beoordelen.

Bekijk dit aanbod

Conflictmanagement

Als leidinggevende, organisatieadviseur, HR-adviseur of juridisch medewerker heb je regelmatig te maken met verschillende groepen mensen. Wanneer hun belangen met elkaar in strijd zijn, kan dat leiden tot conflicten. Je wilt leren hoe je daar op een succesvolle manier mee om kunt gaan. Hoe bemiddel je bij explosieve of juist onderhuidse conflicten? En welke rol speelt je eigen voorkeursstijl daarbij? Met deze vragen ga je aan de slag in deel 1 van de mediation opleiding.

Bekijk dit aanbod

Bouwen aan een lerende school (Hoogstaand leiderschap in een lerende school)

De inhouden van deze cursus zijn nauw verbonden met de vijf disciplines van de lerende school. Elke discipline wordt concreet vertaald naar interventies, acties die leiders ondernemen om van hun school of Stichting een lerende organisatie te maken. Daarbij wordt nadrukkelijk een relatie gelegd met recente inzichten over leiderschap, zoals die van Andy Hargreaves, Otto Scharmer en Michael Fullan. Er zal gebruik worden gemaakt van een grote variƫteit aan werkvormen.

Bekijk dit aanbod
Scroll Up