Selecteer een pagina

Aanbod dat 3 thema’s afdekt

Van schoolleider naar IKC directeur

Bent u IKC-directeur of gaat u dat worden? Dan is de opleiding ‘van schoolleider tot IKC-directeur echt iets voor u. Van u als IKC-directeur wordt verwacht dat u het gehele team kunt aansturen om met één pedagogische en educatieve visie kinderopvang en onderwijs vorm te geven. Dit gaat niet vanzelf. Met onderwijs en kinderopvang heeft u te maken met verschillende wet- en regelgeving, financieringsvormen, culturen en opleidingsniveaus. Tijdens vijf opleidingsdagen krijgt u inzicht in deze diversiteit en leert u welke sturingsmechanismes u kunt inzetten om van uw Integraal Kindcentrum een succes te maken.

Bekijk dit aanbod

Leidinggeven aan Leren

Als schoolleider geef je óók leiding aan leren. Zowel aan het leerproces van leerlingen als dat van docenten en medewerkers. Wat is jóuw visie hierop? Hoe creëer je een leerklimaat dat mensen uitnodigt en verleidt te leren? Dat ontdek je in deze opleiding.In deze opleiding leer je de belangrijkste en meest recente inzichten op het gebied van leertheorieën en onderwijsconcepten waar je deze visie op kunt enten. En je leert hoe je samen met de docenten kan werken aan het maken en uitvoeren van deze visie. Je krijgt veel praktische handvatten om deze inzichten meteen in je eigen praktijk toe te passen en teams en individuen daadwerkelijk tot leren te brengen.

Bekijk dit aanbod

Ontwikkeltraject Directeur IKC

Goed kunnen anticiperen op een veranderende omgeving vraagt om een heldere, toekomstbestendige onderwijsvisie en om sterk leiderschap van de schoolleider. Als schoolleider geeft u immers handen en voeten aan de maatschappelijke opdracht om vorm te geven aan goed onderwijs, waarbij de ontwikkeling van het kind centraal staat. In dit ontwikkeltraject versterkt u uw competenties die nodig zijn om een IKC succesvol te leiden. Relevante theorie komt aan bod en er is veel ruimte voor uitwisseling en werken met eigen casuïstiek.

Bekijk dit aanbod

Leergang Ondernemend Leiderschap

Een school in een veranderende wereld vraagt om ondernemend leiderschap. We leven in een samenleving die ingrijpend verandert. Niet alleen de technologie ontwikkelt zich razendsnel, maar ook de samenstelling van de bevolking, de manier waarop wij leven, arbeidsrelaties en sociale verhoudingen. Op het wereldtoneel, in ons land en in onze regio wordt het speelveld groter en complexer. Deze veranderingen hebben grote impact, ook in de wereld van de schoolleider. Onze opdracht is om met ons onderwijs kinderen voor te bereiden op hun toekomst.

Bekijk dit aanbod

Leergang interim-management; iets voor u?

IOok in het onderwijs neemt de behoefte aan interimmanagers toe. Vaak om een lastige situatie in de school op te lossen. Soms ook als een veranderstrateeg, een organisatiedeskundige, een bestuurder of een coach, een crisismanager of een operationele implementatiemanager. Net waar de organisatie (schools of bovenschools) behoefte aan heeft. De opleiding is ontworpen ter ondersteuning en professionalisering van interim-directeuren in het primair onderwijs in samenwerking met adviesbureau De Roo.

Bekijk dit aanbod
Scroll Up