Selecteer een pagina

Aanbod dat 3 thema’s afdekt

Kennis- en kwaliteitsontwikkeling in het onderwijs

Tijdens de leergang ‘Kennis- en kwaliteitsontwikkeling in het onderwijs’ leert u welke ruimte u heeft om optimale leeropbrengsten te genereren in de meest brede zin voor kinderen en jongvolwassenen. U krijgt de meest actuele inzichten in de vaardigheden die hierbij gevraagd worden en u wordt meegenomen in de best practices binnen het onderwijs. De door u te ontvangen praktische handvatten zorgen ervoor dat u direct aan de slag kunt binnen uw eigen school(organisatie).

Bekijk dit aanbod

Praktische Filosofie voor schoolleiders

Het onderwijs leidt op voor een wereld die we nog niet kennen. Ook in de klassieke oudheid maakten filosofen zich zorgen over de toekomst, over maatschappelijke vraagstukken, godsdienst, gewelddadige heersers, vrije burgers, waar ze zich wel en niet druk over moesten maken en vooral ook: over hoe ze jonge mensen moesten ontwikkelen en vormen. In deze leergang kijken we hoe we meer vorm en inhoud kunnen geven aan dit brede vormingsideaal, waarbij moreel, praktisch, verbeeldend en professioneel ‘denken, voelen en doen’ hand in hand gaan. We maken een originele reis, die voor een ieder anders verloopt.

Bekijk dit aanbod

Van schoolleider naar IKC directeur

Bent u IKC-directeur of gaat u dat worden? Dan is de opleiding ‘van schoolleider tot IKC-directeur echt iets voor u. Van u als IKC-directeur wordt verwacht dat u het gehele team kunt aansturen om met één pedagogische en educatieve visie kinderopvang en onderwijs vorm te geven. Dit gaat niet vanzelf. Met onderwijs en kinderopvang heeft u te maken met verschillende wet- en regelgeving, financieringsvormen, culturen en opleidingsniveaus. Tijdens vijf opleidingsdagen krijgt u inzicht in deze diversiteit en leert u welke sturingsmechanismes u kunt inzetten om van uw Integraal Kindcentrum een succes te maken.

Bekijk dit aanbod

Leidinggeven aan Leren

Als schoolleider geef je óók leiding aan leren. Zowel aan het leerproces van leerlingen als dat van docenten en medewerkers. Wat is jóuw visie hierop? Hoe creëer je een leerklimaat dat mensen uitnodigt en verleidt te leren? Dat ontdek je in deze opleiding.In deze opleiding leer je de belangrijkste en meest recente inzichten op het gebied van leertheorieën en onderwijsconcepten waar je deze visie op kunt enten. En je leert hoe je samen met de docenten kan werken aan het maken en uitvoeren van deze visie. Je krijgt veel praktische handvatten om deze inzichten meteen in je eigen praktijk toe te passen en teams en individuen daadwerkelijk tot leren te brengen.

Bekijk dit aanbod
Scroll Up