Selecteer een pagina

2.3 Inrichting van het onderwijs

Module Regie en strategie

Het programma Regie en Strategie biedt de deelnemers handvatten en denkrichtingen over strategieontwikkeling en -formulering. De nadruk ligt op analyses van bestaande strategiemethodes, hun onderliggende premissen en voor- en nadelen van het volgen van de methode voor de betreffende schoolorganisatie van de deelnemer. Voor de goede orde: het gaat hier niet om de inhoud van de strategie zelf, maar over de wijze waarop het proces van strategievorming en besluitvorming daarover verloopt.

Bekijk dit aanbod

Masterclass Verandermanagement

U krijgt zicht op uw eigen rol als verandermanager en verbreedt uw selectie van effectieve veranderstrategieën en -instrumenten om de verbeteringen in goede banen te leiden. U leert omgaan met weerstand en weet draagvlak te creëren. Hierdoor krijgt u iedereen binnen de organisatie mee in het verandertraject. De kracht van deze Masterclass Verandermanagement bestaat uit de effectieve vertaling van concepten en theorie naar uw eigen praktijk.

Bekijk dit aanbod

Masterclass Strategisch Management

In een sterk veranderende omgeving is het belangrijk dat u voortdurend aandacht heeft voor marktbewegingen. Het slagvaardig sturen van uw organisatie vraagt om een sterke verdieping op het gebied van strategie. In deze Masterclass vertaalt u externe ontwikkelingen naar strategie en beleid. U breidt uw kennis, inzicht en vaardigheden op het terrein van moderne organisatiestrategieën flink uit en daar profiteert u direct van in uw werkpraktijk.

Bekijk dit aanbod

Schoolplan schrijven

In vier bijeenkomsten van ieder een halve dag zet u alle stappen om tot een goed en aantrekkelijk schoolplan te komen. U doet dit onder begeleiding van een ervaren schrijftrainer en een deskundig onderwijsadviseur. U krijgt handvatten en tips aangereikt. Bovendien gaat u naar huis met een goed en motiverend schoolplan!

Bekijk dit aanbod
Scroll Up