Selecteer een pagina

6. Leidinggeven aan verandering

Kennis- en kwaliteitsontwikkeling in het onderwijs

Tijdens de leergang ‘Kennis- en kwaliteitsontwikkeling in het onderwijs’ leert u welke ruimte u heeft om optimale leeropbrengsten te genereren in de meest brede zin voor kinderen en jongvolwassenen. U krijgt de meest actuele inzichten in de vaardigheden die hierbij gevraagd worden en u wordt meegenomen in de best practices binnen het onderwijs. De door u te ontvangen praktische handvatten zorgen ervoor dat u direct aan de slag kunt binnen uw eigen school(organisatie).

Bekijk dit aanbod

Verandermanagement

De leergang verandermanagement is ontwikkeld voor professionals die betrokken zijn bij interne veranderprocessen of verantwoordelijk zijn voor een veranderopdracht. De leergang bestaande uit 7 modules gegeven door kennisexperts en praktijkprofessionals biedt u in de breedte de actuele thema’s uit de veranderkunde. U leert een brug slaan tussen de theoretische concepten, de weerbarstige praktijk én uw eigen rol als verandermanager. U leert vraagstukken te bezien vanuit verschillende invalshoeken en ontwikkelt uw eigen visie op uw organisatievraagstuk.

Bekijk dit aanbod

Psychologie in Organisaties

Wilt u als leidinggevenden inzicht in gedrag en organisatiepsychologie om mensen beter te kunnen verbinden en motiveren? In de leergang psychologie in organisaties krijgt u handvatten aangereikt om de schijnbaar ondoorgrondelijke processen geassocieerd met gedrag te onderzoeken en de karakteristieke patronen te herkennen en onderscheiden. U bestudeert hoe gedrag ontstaat en hoe het begrepen en veranderd kan worden. De kennisexperts en praktijkprofessionals zetten u aan tot visievorming en de vertaling naar uw eigen praktijk.

Bekijk dit aanbod

Nieuw Leiderschap in Organisaties

De leergang Nieuw Leiderschap in Organisaties is geschikt voor leiders die een toekomstbestendige leiderschapsvisie willen ontwikkelen. In 7 inspirerende modules met onderwijs van hoogleraren en praktijkprofessionals met kennis op het gebied van leiderschap vormt u een eigen visie op hoe u uw invloed en impact als leider kunt vergroten binnen uw organisatie. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: Leiderschap, zelfinzicht, identiteit, drijfveren, inspireren, verbinden, besluiten met effect en de kracht van verhalen.

Bekijk dit aanbod

Bestuurlijk Leiderschap

In de leergang Bestuurlijk Leiderschap ontwikkelt u in 7 modules met uiteenlopende visies van kennisexperts en praktijkprofessionals uw eigen visie op besturen. U neemt de bestuurlijke context, in al zijn facetten, kritisch onder de loep en vertaalt deze inzichten naar uw organisatie. Onderwerpen in de leergang zijn o.a.: Bestuur in de moderne samenleving, governance, filosofie en ethiek, transformerend leiderschap, macht, invloed en vertrouwen, strategisch en bestuurlijk veranderen, communicatie in bestuur en omgaan met de media.

Bekijk dit aanbod
Scroll Up