Selecteer een pagina

6. Leidinggeven aan verandering

Module Leidinggeven aan verandering

Scholen hebben voortdurend te maken met ontwikkelingen, soms vergen deze veranderingen binnen uw school. Als schoolleider bent u op uw school verantwoordelijk deze veranderingen, samen met uw team en uw stakeholders, te realiseren. Verandermanagement is gericht op het veranderen van de structuur, of delen daarvan, en/of de cultuur in een organisatie, vanuit een heldere visie. Hierbij staat het ontwikkelen van een professionele leergemeenschap centraal.

Bekijk dit aanbod

De kunst van veranderen

Je wilt als schoolleider dat leerkrachten en het team zich ontwikkelen. Natuurlijk in het belang van de leerlingen en de ambitie van de school. Je wilt als schoolleider van betekenis zijn bij deze ontwikkeling. Je wilt jouw eigen kennis en vaardigheden bevorderen. Om daardoor daadwerkelijk ontwikkeling tot stand te brengen. Passend bij wat nodig is in de school. Wil je zo’n schoolleider zijn? Dan is de cursus De Kunst van Veranderen voor jou bedoeld.

Bekijk dit aanbod

Psychodynamisch Leiderschap – Leerjaar 2: Bekwaam

Tijdens het 2e leerjaar van de opleiding PDLeiderschap ligt het accent meer op het “werken met de materie”: kunnen duiden van patronen in psychodynamiek, kunnen stellen van hypothesen, het toetsen van deze hypothese door observatie en gerichte interventie als leider, ontwikkeling van de eigen rol als transitioneel leider versterken, persoonlijke visie en organisatievisie kunnen koppelen, eigenaarschap kunnen overdragen en weerstand kunnen benutten als positieve energie.

Bekijk dit aanbod
Scroll Up