Selecteer een pagina

8. Wildcard

Communicatie & Coaching Vaardigheden voor Schoolleiders

Hoe haal je als leidinggevende het beste uit medewerkers en uit teams? Suggesties doen en het aanreiken van ideeën is niet altijd effectief. Maar wat werkt in de praktijk? Met Communicatie & Coaching Vaardigheden voor Schoolleiders verdiep je jezelf in deze vraag. Je ontdekt jouw specifieke rol en toegevoegde waarde als leider en coach en je leert hoe je medewerkers bij diverse ontwikkelvragen kan ondersteunen. Bovendien krijgt je inzicht in groepsprocessen, herken je communicatiepatronen in jouw organisatie en weet je deze te optimaliseren.

Bekijk dit aanbod

Teamconflicten

Je krijgt praktische interventietechnieken aangereikt om interactiepatronen in teams bloot te leggen, bespreekbaar te maken en op te lossen. Systemisch werken betekent: afstand nemen van de individuele eigenschappen van de teamleden en de blik richten op de onderlinge relaties. Hoe houden teamleden elkaar gevangen in patronen die de samenwerking in de weg zitten? En hoe kun je als begeleider helpen om die verlammende patronen om te buigen in constructieve samenwerking?

Bekijk dit aanbod

Studiereis Zuid-Afrika

Tijdens de studiereis bezoeken we de verschillende lagen van het onderwijssysteem, diverse typen scholen (privé en openbaar) en ontmoeten we leraren en schoolleiders met verschillende achtergronden. De deelnemers zullen een rijke ervaring opdoen die hen helpt te reflecteren op de eigen schoolsituatie en zelfs de eigen leefomgeving. Hoe worden Zuid-Afrikaanse kinderen voorbereid op de veelkleurige en complexe samenleving waar ze ooit onderdeel van uit zullen maken? We bezoeken vooruitstrevende scholen, welvarende scholen en scholen in sterk achtergestelde gebieden en ontmoeten ondernemende bestuurders, schoolleiders en leraren.

Bekijk dit aanbod
Scroll Up