Selecteer een pagina

Aanbod

Strategisch leiderschap

Strategische keuzes worden voor de schoolleider steeds belangrijker. Maar hoe maak je zulke keuzes in goede afweging en hoe maak je daarbij gebruik van de verschillende sturingsdomeinen? In de module Strategisch leiderschap ga je aan de slag met jouw strategisch denken en handelen. Je krijgt handvatten om vanuit ‘hogere orde denken’ beslissingen te nemen zodat je kunt blijven aansluiten bij relevante maatschappelijke ontwikkelingen.

Bekijk dit aanbod

Post HBO-opleiding interim schoolleider Primair Onderwijs

De opleiding is bedoeld voor ambitieuze professionals die:
– zich in 1 jaar willen ontwikkelen tot interim-schoolleider;
– zich willen ontwikkelen tot zelfstandig ondernemer in de context van het onderwijs;
– krachtig leiding willen geven aan een organisatie waar verandering noodzakelijk is;
– mensen in de organisatie weer in hun kracht wil zetten;
– creativiteit willen inzetten en ontdekken binnen hun opdracht.

Bekijk dit aanbod

Leidinggeven aan verandering Professionaliseringsthema 6

De nadruk van deze cursus zal liggen op het als leidinggevende tot stand brengen van veranderingen. De cursist kiest zelf het onderwerp dat onderzocht zal worden en – indien gewenst – kan worden ingevoerd in de eigen school. Het onderwerp kan alle terreinen van het schoolleiderschap bevatten, van onderwijs tot bedrijfsvoering, van leerlingbegeleiding tot personeelsbeleid.

Bekijk dit aanbod

Sturen op autonomie voor leiders

Het traject Sturen op autonomie voor leiders is bedoeld voor leiders die een antwoord zoeken op deze en gerelateerde vragen en die een fundamentele bijdrage willen leveren aan hun eigen autonomie, de autonomie van collega’s en daardoor autonomie van leerlingen. Het resultaat van deze training is dat deelnemers meer vermogen ervaren in zichzelf én met de teams waarmee ze werken: meer grip op groep, groei en grenzen.

Bekijk dit aanbod
Scroll Up