Selecteer een pagina

Valideren Informeel leren

Professioneel valideren.
U hebt in uw dagelijkse praktijk een ontwikkeling doorgemaakt. Binnen uw schoolomgeving hebt u een verandering doorgevoerd. U hebt een nieuw beleid geïntroduceerd of u bent een pilot gestart en hebt deze afgerond. U kunt deze ontwikkeling koppelen aan één van de professionaliseringsthema’s van het Schoolleidersregister PO.

Door middel van professioneel valideren kunt u deze ontwikkeling mee laten tellen voor uw herregistratie. Bureau STERK begeleidt u naar het assessmentgesprek (ook wel valideringsgesprek genoemd). Als professioneel beoordelaar voeren wij dit gesprek met u, waarin u aantoont dat u een substantiële ontwikkeling binnen een of meerdere thema’s hebt doorgemaakt.

U maakt zelf de keuze hoe u een thema wilt afronden. Wilt u dat we bij u op school komen? Anderen betrekken bij uw afronding? Een film of presentatie in het assessment opnemen? Dit is allemaal mogelijk bij Bureau STERK. Onze assessoren kennen allen de dynamiek van het onderwijs en zijn vaak zelf schoolleider (geweest). Bij een voldoende beoordeling kent de assessor het certificaat per thema toe.

Samen Informeel Leren (SIL) of In-company
Wilt u zelfsturend zijn en uw eigen ambities leidend laten zijn? Werkt u graag samen, in een groep, in een leergemeenschap? Wilt u zich geregeld laten inspireren en enthousiasmeren en uw ontwikkeling afstemmen met andere professionals?

Met Samen Informeel Leren geeft u zelf vorm en inhoud aan uw ontwikkeltraject. U bepaalt uw ambitie, interessegebied en behoefte. In een groep van ongeveer 12 schoolleiders begeleiden onze experts en facilitator u gedurende het ontwikkeltraject. Zij werken met u toe naar professioneel valideren. U kunt zich hiervoor bij ons inschrijven of met ons een traject op maat voor u en uw collega-schoolleiders starten.

Dit traject duurt 6 – 9 maanden. Gedurende deze maanden werkt u aan uw ontwikkeling binnen een door u gekozen professionaliseringsthema van het Schoolleidersregister PO. Hierbij wordt u ondersteund door inspirerende en uitnodigende (avond)bijeenkomsten. Als start wordt uw professionele identiteit in beeld gebracht door de door ons ontwikkelde STERKscan. Er is veel ruimte voor kennisdeling en u staat met elkaar in verbinding via het STERK platform. Daarnaast bevat het traject een inspiratiediner. Onze experts, zoals een filosoof en deskundigen op het gebied van polarisatie en de ontwikkeling van IKC’s, staan voor u klaar. Zo werkt u stap voor stap naar de validering van uw ontwikkeltraject. Tijdens de laatste bijeenkomst vindt de beoordeling van uw ontwikkeling plaats. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u een erkend certificaat waarmee u een thema kunt afronden.

Krijgt u energie van contact met collega-schoolleiders? Raakt u geïnspireerd door kritische vragen en houdt u van een goede discussie? Dan past Samen Informeel Leren bij u!

Individueel Informeel Leren
Als u de voorkeur heeft voor informeel leren op individuele basis, bespreek dan met ons uw wensen en uw behoefte. Wij begeleiden u graag bij dit professionaliseringstraject. U werkt aan uw ontwikkeling binnen een door u gekozen professionaliseringsthema van het Schoolleidersregister PO. Ook dit leidt bij voldoende beoordeling tot certificering.

U ziet, Bureau STERK is sterk in ontwikkeling. U kunt bij ons terecht voor uw manier van professionaliseren. Wilt u meer weten over EVC procedure, coaching of de masterclass ‘De kracht van informeel leren’, neemt u dan contact met ons op.

Wat vindt u van dit aanbod?

Heeft u dit aanbod gevolgd? Help andere schoolleiders om een keuze te maken en laat hen weten wat uw ervaring was! Uw e-mailadres vult u alleen in ter verificatie, dit wordt niet bij uw waardering weergegeven.

Waardering

Selecteer uw rating

Selecteer uw rating

Selecteer uw rating

Wat vinden anderen van dit aanbod:

Paul Bouw | 13-04-2018
Twee thema's (Persoonlijk Leiderschap en Kennis- en kwaliteitsontwikkeling) bij Bureau Sterk laten valideren. Een professioneel en plezierig traject, waarbij in een 1-op-1 sessie de thema's konden worden afgerond. Veel ruimte om de eigen ontwikkeling te schetsen. Aanrader!

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Sandra Wielenga | 12-04-2018
Ik heb het aanbod als heel zinvol en prettig ervaren. Inhoudelijk voldeed het aanbod aan het criteria van de schoolleidersregister, dat is uiteraard heel handig en praktisch! Het aanbod viel onder het informeel leren waardoor de inhoud fantastisch afgestemd was op de behoeften van onze stichting met daarbij veel rekening houdend met alle individuele mogelijkheden. Heel STERK!

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Jan Noorlander | 16-02-2018
Ik heb goede ervaringen met bureau STERK. Een fijne praktische route door een ingezette ontwikkeling op schoolniveau professioneel te kunnen laten valideren i.v.m. mijn herregistratie. Een uitstekend alternatief voor het wat 'schoolse' formele nascholingssysteem.

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Lide van Bemmel | 09-02-2018
Ik volg individueel een traject informeel leren. Ik weet gewoon dat ik bij bureau Sterk goed terecht kan. Helemaal op mijn manier met deskundige en betrokken mensen.

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Sjaak Ligthart | 26-01-2018
Het informeel leren bij Bureau Sterk heb ik ervaren als helder, professioneel en effectief.

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Pieter Krebbekx | 19-01-2018
Zeer positief: Goede begeleiding van het traject. Handige Sterkscan om je competenties, interesses en visie in beeld te krijgen Opbouwend valideringsgesprek door een deskundige met schoolleidersachtergrond

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Arjan Bosscher | 02-11-2017
Het valideren zat bij het "pakket" informeel leren in. Ik heb het hele traject als bijzonder nuttig en prettig ervaren. De valideringsdag met de groep was een mooie en goede afsluiting van dit traject. Het is al weer even geleden maar heb er nog steeds goede herinneringen aan. Het geleerde pas ik eigenlijk nog steeds dagelijks toe. Aan te raden!

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Henk Verzendaal | 01-11-2017
Het is prettig om samen met collega's kennis; vergaren, toe te passen en tot inzicht te komen. Je hebt zelf de regie en krijgt passende ondersteuning.

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Mieke Schipper | 15-07-2016
Ik heb deelgenomen aan informeel leren. Het aanbod sloot perfect aan op mijn behoeften. Ik kwam terecht in een bevlogen groep docenten met goede inhoudelijke kennis en inzicht. Voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

Prijs-kwaliteit

Inhoud

Docenten

Scroll Up