Geplaatst op

Dagtocht naar Scheveningen – Strand en strandbars

Scheveningen

Tijdens onze rondreis door Nederland hebben we veel mooie plekken ontdekt, zoals Haarlem of Harlingen. We maakten een tussenstop in Scheveningen bij Den Haag. Waar we ook zijn, als er zee en zand is, zijn we er meteen. En zo reden we heel relaxed van het Nationaal Park de Biesbosch naar de prachtige Noordzee. We vertellen je nu onze beste tips en highlights voor een dagje Scheveningen aan zee.

Strandbars in Scheveningen

Vanuit het centrum van Den Haag ben je binnen een kwartier in de wijk Scheveningen. Hier komt u heerlijk tot rust op het kilometerslange strand. Scheveningen is de grootste badplaats van Nederland en trekt niet alleen met strand, zon en zee. We parkeerden onze auto iets verder terug bij de oostduinen (Parking Zwarte Pad). Vanaf daar liepen we rechtstreeks naar de zee. Wat ons meteen opviel: de vele toffe strandtenten. Toegegeven, het zijn er echt heel veel, een paar minder hadden het waarschijnlijk gedaan.

Of het nu Patagonia Beach Bar, Carlton Beach, Oase Beach Club of het Oceans Beach House is – ze trekken allemaal aan met een gezellige sfeer, een ongelooflijk aantal comfortabele zitmogelijkheden en het uitzicht op de zee. We stopten voor de Bora Bora Beach Bar en voelden ons op de een of andere manier meteen aangesproken. De faciliteit, de bemanning, de muziek – allemaal naar onze smaak. Beschut tegen de wind kropen we in een van de vele gekoelde hoekjes, bestelden een kopje koffie en genoten van het uitzicht. Zowel buiten als binnen kunt u uw tijd heerlijk besteden. Er zijn fijne zitjes met een open haard, heerlijke burgers, Hollandse strandgerechten en lekkere drankjes. Kleurrijke kussens, leuke details en stoere versieringen vind je overal terug.

Alles ziet er hier zo kleurrijk uit, een beetje zoals Pippi Langkous – gewoon Caribisch. Tip: Heb je meer tijd, wandel dan nog verder langs het strand naar de echt toffe Hart Beach Quicksiver Surfschool, The Shore Scheveningen of Aloha Surfschool en Aloha Surfshop.

Scheveningse pier

Na bijna een uur wandelen we verder over het strandpad. Van een afstand zagen we de lange pier met het grote reuzenrad. Wat zou er kunnen zijn? Op 60 meter hoogte loop je als het ware direct over het water. De pier is hét herkenningspunt van Scheveningen met veel kleine highlights. Naast een paar winkeltjes en souvenirwinkels vind je hier veel lekkere en stoere foodtrucks.

Of het nu gaat om hamburgers, patat, wafels, pannenkoeken, kokosballen, vis of typisch Hollands eten – verhongeren doe je hier zeker niet. Je moet absoluut naar Madame Cocos gaan als je van kokos houdt in het algemeen. Deze heerlijke kleine “Cocos Balls” zijn gewoon geweldig!

Op nappas.nl kun je overigens een kortingskaart aanschaffen, waarmee je korting kunt krijgen op verschillende uitjes in Nederland.