Geplaatst op

Prognose: Hoe zal de Solana-cursus (SOL) zich ontwikkelen?

Bitcoin

Sommige analisten zijn van mening dat de Solana-prijs in de toekomst zou kunnen stijgen tot $ 500. De huidige correctie op de cryptomarkt laat echter zien hoe volatiel een investering in zo’n munt kan zijn. Er zijn dan ook geen serieuze voorspellingen voor de middellange en lange termijn prijsontwikkelingen in de cryptocurrency-sector. Want de markt wordt gekenmerkt door externe factoren en soms heftige schommelingen. Een serieuze prognose kan daarom niet worden gemaakt.

Op welke beurzen is Solana (SOL) verhandelbaar?

Beleggers kunnen de Solana-munt SOL kopen op de belangrijkste crypto-handelsbeurzen. Binance, Coinbase, Kraken en Bitpanda hebben Solana onlangs aan hun productportfolio toegevoegd. Voor neobrokers is de situatie anders. Noch Trade Republic, noch Scalable bieden momenteel handel in de Solana-munt aan. Ongeacht het platform moeten geïnteresseerde partijen rekening houden met de handelsvergoedingen die verschuldigd zijn voor de individuele cryptoplatforms.

Hoe werkt Solana-mijnbouw?

Het consensusmechanisme van Solana is gebaseerd op een combinatie van proof-of-history en proof-of-stake-benaderingen. De proof-of-history bewijst dat een gebeurtenis op een bepaald tijdstip heeft plaatsgevonden. Met proof-of-stake keuren validators de transactie goed en ontvangen ze munten als beloning.

In tegenstelling tot Bitcoin vereist Solana-mijnbouw geen dure mijnbouwhardware. De meest waardevolle en oudste cryptocurrency ter wereld werkt met de Proof-of-Work. Nieuwe munten worden gedolven met behulp van de rekenkracht van computers. Dat kost veel energie. De technologie van Solana maakt het mogelijk om nieuwe munten te creëren die energiezuiniger en dus milieuvriendelijker zijn. Welke voordelen heeft Solana ten opzichte van Bitcoin en Co.? Crypto-investeerders zien groot potentieel in de Solana-munt. Net als Ethereum, Cardano en Polkadot is Solana een slim contractplatform waarmee digitale contracten kunnen worden geprogrammeerd. Het grote voordeel van Solana: Het platform is snel en goedkoop. Dankzij de proof-of-history technologie zijn meer dan 50.000 transacties per seconde mogelijk. Het kost slechts $ 0.00025 per transactie. Dit maakt Solana populair in de DeFi-industrie (decentralized finance). Bovendien profiteert Solana van de aanhoudende NTF-boom. NFT staat voor “Non-Fungible-Token”, d.w.z. een niet-uitwisselbaar token. Bestanden zijn voorzien van een handtekening en daarmee uniek gemaakt. Solana heeft een eigen marktplaats voor NFT’s gelanceerd. Om daar NFT’s te kunnen verhandelen, heb je Solana-tokens nodig. Solana heeft dus naast de algemene ontwikkeling op de cryptomarkt ook groeimogelijkheden.

Wat zijn de nadelen van Solana ten opzichte van Bitcoin?

Cryptocurrencies zijn volatiel. De geschiedenis leert dat de prijzen van Bitcoin en Co. van tijd tot tijd snel dalen. Vanwege hun lagere handelsvolume is de kans groter dat kleinere munten worden beïnvloed. Tot nu toe heeft de Solana-munt de andere cryptocurrencies echter niet gevolgd toen hun prijzen zijn ingestort.

De verwachting is echter dan de koers Solana in de nabije toekomst weer fors zal stijgen.