Geplaatst op

Smartwatches: voor- en nadelen van de kleine wonderen

Smartwatch

Twijfel je of je een smartwatch moet aanschaffen? Je vraagt ​​je misschien af ​​of je hem echt elke dag gaat gebruiken of dat hij uiteindelijk in de kast gaat rotten. We hebben een aantal argumenten voor en tegen het kopen van een smartwatch verzameld om je te ondersteunen bij je beslissing.

Een slim horloge

Dankzij de nieuwe functies die met Android Wear 2.0 zijn geïntroduceerd, zijn smartwatch-bezitters niet langer gebonden aan hun smartphones. Apps zoals toetsenborden, messengers of kleine games installeer je eenvoudig rechtstreeks op de smartwatch via Google Play zonder ooit de smartphone op te pakken. De nieuwe Watch Face-functies zorgen voor een snellere blik op meldingen, agenda-items, contacten, snelkoppeling naar inbox en meer.

Met smartwatches kunt u veel dingen handsfree doen. Met de Google Assistent om je pols bedien je veel dingen eenvoudig met spraakopdrachten zonder dat je in de buurt van je Google Pixel of Google Home hoeft te zijn. Het enige wat u hoeft te doen is de bijbehorende knop op het horloge ingedrukt te houden en u kunt een zoekopdracht starten of uw omgeving bedienen via IoT-apparaten. Smartwatches kunnen ook dienen als fitnesstrackers. De meeste hebben een ingebouwde stappenteller om u te helpen uw fitnessdoelen te bereiken. Sommige hebben zelfs een hartslagmeter geïnstalleerd om uw hartslag te meten. Als je vaak in de sportschool bent, kun je de smartwatch als stopwatch gebruiken en je stappen tellen.

Nadelen van een Smartwatch

In theorie klinkt dit allemaal erg goed en dus is een smartwatch erg praktisch. Maar in de praktijk ziet het er niet altijd zo rooskleurig uit. Smartwatches zijn niet altijd zo gebruiksvriendelijk als ze zouden moeten zijn. Helaas is volledige onafhankelijkheid van de smartphone nog steeds niet mogelijk. De spraakherkenning van de Google Assistent laat te wensen over en het gebruik van een toetsenbord op zo’n klein scherm is verre van ideaal. De stappentellers van de horloges zijn ongelooflijk onnauwkeurig, zelfs tandenpoetsen leidt tot fouten. De optische hartslagmeters werken alleen betrouwbaar bij bepaalde sporten en alleen onder optimale omstandigheden. Ze werken redelijk goed voor joggen en fietsen, maar ze zijn gewoon schromelijk onnauwkeurig voor yoga of rotsklimmen. Een van de grootste kritiekpunten van gebruikers: de batterijduur.

Smartwatches voldoen momenteel niet aan de verwachtingen, maar dat kan natuurlijk veranderen als ze blijven verbeteren. Maar zelfs als ze in theorie zo goed zouden werken als ze zouden moeten, zijn veel van de functies gewoon oninteressant voor sommige potentiële kopers. Je moet je dus afvragen welke features voor jou interessant zijn en dan kijken welke smartwatch ze heeft. Vindt u geen meerwaarde aan het conventionele horloge, dan raden wij een aankoop af. Een aankoop wordt echter aanbevolen als u van technologie houdt en direct meldingen en andere informatie wilt ontvangen.

Hoe zit het met jou? Heb je al een Smartwatch? Wat denk je dat spreekt voor de aankoop?

Wil je toch een smartwatch kopen, kijk dan eens in onze smartwatches top 5.