Geplaatst op

Verlovingsring versus trouwring: wat zijn de verschillen?

Trouwringen

De verlovingsring is onderdeel van de verloving, de trouwring is onderdeel van de bruiloft. Tot nu toe is alles nog duidelijk. Maar hebben beide partners beide ringen nodig? En zo ja, wat doe je met de verlovingsring na de bruiloft? Moeten verlovings- en trouwringen bij elkaar passen? Er zijn enkele verschillen tussen een verlovingsring en een trouwring – die we hier in detail zullen onderzoeken. Verlovings- en trouwringen: wat is het verschil? Om de vraag over het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring te beantwoorden, kijken we eerst naar het verschil tussen een verloving en een huwelijk. Dus wat betekent verloving en huwelijk? Welke tradities zijn ermee verbonden? Welke wettelijke verplichtingen houden ze in? Hoe worden ze gevierd?

Heeft u een verlovingsring nodig?

Deze vraag kan met een kort “nee” worden beantwoord. Maar je kunt de vraag “Heb je liefde nodig?” net zo goed met “Nee” beantwoorden. Beide nrs zouden ons leven echter aanzienlijk minder waard maken! In dit opzicht: Ja, een verlovingsring is waarschijnlijk onderdeel van het perfecte voorstel. En als je geen “klassiek voorstel” wilt doen, maar samen besluit dat jullie allebei goed voor elkaar zijn, is het ook een prachtig gebaar om dit te bezegelen met verlovingsringen die jullie samen hebben gekozen.

Wat doe je met de verlovingsring na de bruiloft?

Traditioneel wordt de verlovingsring aan de linker ringvinger gedragen. Ook na de bruiloft is hij welkom om daar te blijven, want in Duitsland wordt de trouwring aan de rechterhand gedragen. Als alternatief kan uw verlovingsring ook als bevestigingsring voor de trouwring aan de rechter ringvinger worden gedragen. Of u kunt van uw verlovingsring een trouwring maken en deze in uw rechterhand veranderen.

Moeten verlovings- en trouwringen bij elkaar passen?

Als de verlovingsring na de bruiloft naast de trouwring moet worden gedragen, dan moeten beide ringen natuurlijk op elkaar zijn afgestemd. Dit is vaak makkelijker dan je denkt. Want als beide ringen aan verschillende handen worden gedragen, zijn ze welkom om verschillende accenten te leggen. En als de verlovingsring als slip-on ring naar de trouwring verhuist, is er meer mogelijk dan je denkt. Een klassieke verlovingsring met briljant geslepen diamanten past bij bijna alles. En zelfs een mix van materialen kan een spannende blikvanger zijn. Nog een tip: als het helemaal niet lijkt te harmoniseren, heb je nog steeds de mogelijkheid om de verlovingsring als hanger aan een ketting om je nek te dragen.

Een goede juwelier, bijvoorbeeld 123Gold.nl, kan je hierin van advies voorzien.

Een verlovingsring kiezen: daar moet je op letten!

Ben je van plan om je geliefde ten huwelijk te vragen? En wil je ze verrassen met een verlovingsring? Dan moet je dienovereenkomstig plannen.

Juiste ringmaat

Natuurlijk moet je verlovingsring precies om de linker ringvinger van je toekomstige bruid passen. De beste manier om dit te doen is door stiekem een ​​ring te lenen uit de juwelendoos van je geliefde – of de beste vriend of zus van je partner om hulp te vragen. De juiste ringmaat kan nu precies worden bepaald met een ringstokje. Of je neemt de ring die je stiekem geleend hebt naar de juwelier en laat hem de ringmaat opmeten. Als alternatief kunt u ons ringmeetlint ook laten opsturen en ongemerkt de ringvinger van uw (slapende) partner opmeten. Als de door u gemaakte verlovingsring niet past: bij ringladen.de kunt u de verlovingsring achteraf eenvoudig laten verwisselen.

Bijpassende ringstijl

Wat de juiste stijl voor de verlovingsring betreft, zijn uw gevoel voor esthetiek en nauwkeurige observatie vereist. Welke sieraden draagt ​​je geliefde? Liever zilver of goud? Liever eenvoudig of extravagant?

Liever met diamanten of zonder?

Misschien wil je meteen een paar verlovingsringen kopen en jezelf na de aanvraag laten zien met een verlovingsring? En last but not least moet u het toekomstige paar trouwringen in de gaten houden – zodat de verlovingsringen na de bruiloft kunnen worden gedragen en een harmonieus paar vormen met de trouwringen.

Bijpassend ringmateriaal

Het juiste materiaal voor de verlovingsring wordt enerzijds bepaald door het budget, maar anderzijds ook door persoonlijke voorkeur. Van welk materiaal houden jij en je partner? Liever klassiek geelgoud of tijdloos platina? Heeft iemand van jullie last van een allergie? Als dat zo is, moet u mogelijk het nikkel in het ringmateriaal achterwege laten. Wil je de ringen ook na de bruiloft blijven dragen? Dan moet je liever meer geld investeren en vertrouwen op een harder materiaal dat ook niet bezoedeld.